S Tea Tree linijo je lahko vsak dan, dan Zemlje

Pomembno leto je. 2020 obeležuje 40. obletnico podjetja JPMS in 50. obletnico dneva Zemlje (22. 4.). Kako lepše obeležiti ta dan kot z »zelenim«, okolju prijaznim, načinom delovanja, ki se ga poslužujemo vseh zadnjih 40 let.

S Tea Tree linijo je lahko vsak dan, dan Zemlje

Še preden je podjetje John Paul Mitchell Systems postalo eno najmočnejših, sta njegova ustanovitelja John Paul DeJoria in Paul Mitchell že iskala možnosti, kako ustanoviti podjetje, ki bo prijazno okolju. Med njunimi prvimi iniciativami, posestvo na sončno energijo na Havajih, kjer so začeli s predelavo havajskega ingverja za izdelke JPMS. Vse do danes je podjetje John Paul Mitchell Systems®, predvsem z blagovno znamko Tea Tree, sledilo svojim vrednotam in zavezi, da varuje okolje ter ustvarja bolj trajnostno usmerjeno delovno okolje za vse.

Prizadevanja podjetja JPMS segajo od pogozdovanj območji širom sveta, sprejetja najnovejših zelenih načinov pakiranja ter iskanja najbolj primernih zelenih načinov poslovanja in samega dela v pisarnah.    

Ohranjanje okolju prijaznih delovnih prostorov in procesov

Ko sta Paul Mitchell in John Paul DeJoria ustanovila trajnostno in samozadostno posestvo na Havajih sta začrtala prihodnost podjetja, usmerjeno v ekološko, okolju prijazno delovanje. Uvedli so različne programe recikliranja, organizirane prevoze za zaposlene, na strehi centra za distribucijo v Santa Clariti, v Kaliforniji, so namestili več kot 1000 sončnih kolektorjev, ki jim zagotavljajo 80% vse potrebne energije, potrebne za dnevno poslovanje.

Linija Tea Tree  s steklenicami, tubami in embalažo, še bolj prijaznimi do okolja

Letos so si zadali še dodatno zmanjšati, ponovno uporabiti in reciklirati materiale. V svojih embalažah, ki temeljijo na papirju, že uporabljamo poporabniško reciklirane materiale (tudi PCR), vendar z velikim navdušenjem sporočajo, da bodo z letošnjim letom celotno embalažo (plastenke, tube in vrečke) linije Tea Tree proizvajali iz recikliranih materialov. Kaj je PCR plastika? To je plastika narejena iz že uporabljene plastike. Recikliranje in ponovna uporaba že narejene plastike pripomore k zmanjšanju odpadkov, k varčevanju z energijo in gorivi.

Prispevanje k bolj zeleni, lepši prihodnosti z Green Circle Salons
Ko govorimo o trajnostnih Tea Tree salonih razpršenih po vsej državi, v podjetju JPMS sijejo kot ponosni starši. So strastni partnerji organizacije Green Salon Circle, ki frizerjem pomaga zmanjšati odpadke ter tako, skupaj z njimi, prispeva k bolj zelenemu okolju. Ko Green Circle Salons podeli certifikat trajnostnega salona določenemu salonu, se salon zaveže k temu, da bo vse odpadke recikliral, ponovno uporabil (kot so lasne sponke in uporabljene folije) ter tako preprečil njihovo kopičenje v naravi. Organizacija Green Circle Salons jim pomaga tudi pri varčevanju z naravnimi viri, iskanju možnosti za varčevanje z energijo in vodo.

Ustvarjamo razliko #OneMillionWithTeaTree
Vse od 2014, Tea Tree ponosno podpira organizacijo Reforest’Action ter njihovo misijo, da ustvarjajo zelen planet. Najširša digitalna skupnost, ki skrbi za pogozdovanje področij, kjer je to najbolj potrebno. Tudi letos smo se zavezali pomagati organizaciji Reforest’Action, v še večjem obsegu: zavezali smo se posaditi milijon dreves do konca leta 2022.

Bi se nam pridružili? Poglejte, kako lahko posadite svoje drevo.