POSADILI SMO DREVO V TEA TREE

Pri John Paul Mitchell Systems® smo ponosni na našo zapuščino. In en del te zapuščine je skrb za našo Zemljo, naš planet.

POSADILI SMO DREVO V TEA TREE

SONČNA ENERGIJA
Moč energije sonca nam ni tuja! Že leta 1983 sta naša ustanovitelja Paul Mitchell in John Paul DeJoria ustanovila samozadostno, trajnostno kmetijo Awapuhi Farm na Havajih, ki je od samega začetka izkoriščala za delovanje izključno sončno energijo. Ali ste vedeli, da se ves awapuhi, ki je uporabljen v naših izdelkih še danes pridela izključno na tej kmetiji? 

Leta 1987 sta Paul in John Paul bila pionirja enega izmed prvih športno-tekmovalnih vozil na solarno-veterni pogon. Prijavila sta ga tudi na znano tovrstno tekmovanje World Solar Challenge v Avstraliji!

Pri tej zavezi je podjetje John Paul Mitchell Systems naredilo še en korak naprej in je pisarne podjetje v Santa Clariti v Kaliforniji namestilo čez 1.000 solarnih panelov in omogočil pisarnam delovanje na sončno energijo!

TESTIRANJE NA ŽIVALIH: NIKOLI NISMO, NIKOLI NE BOMO
Naše jamstvo, da ostanemo brez krutosti do živali sodi med naše ključne prioritete pri raziskavah in razvoju vseh naših izdelkov. To obljubo smo dali že daljnega leta 1980. Bili smo prvo profesionalno kozmetično podjetje, ki se je javno zoperstavilo proti testiranju izdelkov na živalih in to ostaja tudi danes gonilna sila vsega kar počnemo.

#ROOTEDINGREEN
Vi vsi nam pomagate zasajevati drevesa tam, kjer je najbolj potrebno. Ponosni smo, da sodelujemo z okoljevarstveno organizacijo Reforest’Action, ki posajuje drevesa širom po svetu in pomaga v boju proti klimatskim spremembam. Trenutno imamo odprta področja za zasajevanje dreves v Peruju, Haitiju in Kaliforniji, kjer organizacija Reforest’Action posajuje drevesa Maya nut in Cocoa nut trees, s katerimi se borijo proti toplogrednim plinom v našem ozračju in proti vse večjemu krčenju obstoječih gozdov.

 

Pobuda Tea Tree, ukoreninjeni v zeleno, se je zavezala, da bo:
- Posadila 750.000 dreves do konca leta 2019.
- Ohranjala deževni gozd in kalifornijske gozdove z namenom zagotavljanja zaščite okolja.
- Pomagala upočasniti klimatske spremembe z izničenjem 100.000 ton co2 skozi življenjsko dobo novo posajenih dreves.
- Pomagala lokalni ekonomiji s povečanjem dohodkov z uporabo in predelavo sadežev drevesa maya nut (drevo ramon) in kakavovca.
- Pomagala ustvarjati rodovitno zemljo in s tem povečala zaščito prsti, kar posledično izboljša življenjsko dobo rastlin.
- Učila otroke o tem, kakšno vlogo imajo drevesa in gozdovi v njihovem vsakdanjem življenju.

Ponosni smo na naš trud in projekte, s katerimi si prizadevamo ohranjati stvari zelene in si želimo slišati tudi vas! Delite z nami na Facebook, Instagram s hashtag #RootedInGreen. Poglejte si več o projektu Reforest’Action IN POSADITE VAŠE DREVO ALI GA POSVETITE NEKOMU. ENO DREVO LAHKO POSADITE Z BREZPLAČNO KODO TEATREE17 tukaj