Kako najbolje poskrbeti za blond lase

Ne glede na to, ali ste ravno postali platinasta blondinka ali ste mogoče izbrali medeno blond nianso, za lepo, zdravo in živahno blond barvo je potrebno nekaj truda.

Kako najbolje poskrbeti za blond lase

Naši strokovnjaki so si edini: zlato pravilo pri izbiri blond barve je počasi ustvariti svetlejšo nianso in na ta način preprečiti poškodbe las. Ko dosežete želeno višino tona pa jo je potrebno vzdrževati z uporabo primernih in kakovostnih izdelkov za nego las.

Izberite primeren šampon in balzam za lase
Svetujemo uporabo Forever Blonde® Shampoo in Forever Blonde® Conditioner, ki sta posebej ustvarjena za vzdrževanje in zaščito blond barve. Da bi se izognili medenim refleksom na blond, belih in srebrnih laseh, uporabite šampon in balzam z vijoličnimi pigmenti, enkrat oz. dvakrat na teden. Linija Paul Mitchell® Platinum Blonde vsebuje vijolične pigmente, ki poudarijo blond barvo ter nevtralizirajo neželene tople reflekse, naravno blond ali barvane lase naredijo bolj mehke ter jim dajo sijaj.

Lasje potrebujejo vlaženje
Če vaši lasje niso naravno blond so zelo verjetno poškodovani in zelo suhi. Priporočamo vam uporabo balzama brez izpiranja za vsakodnevno uporabo. Forever Blonde® Dramatic Repair®  obnovi lase in s pomočjo negovalne mešanice, ki vsebuje negovalno beljakovino KerActive, olje žafranike in makadamovo olje, zapira lasno povrhnjico.

Zaščitite lase pred toploto
Toplotni pripomočki so precej škodljivi za obdelane blond lase. Poškodbe las lahko zmanjšate z zaščitnim sprejem, kot je Hot Off The Press®.

Zaščitite lase pred soncem
Klobuki in rute so najboljša takojšnja zaščita las pred soncem. Če pa jih niste vajeni je priporočljivo lase zaščititi s posebnimi izdelki, ki vsebujejo UV zaščito. Poskusite Color Protect® Locking Spray.

Zaščitite lase pred vodo
Zaplavajte brez skrbi. Preden se prepustite vodi v bazenu ali morju pa nanesite na lase vaš najljubši balzam. Na ta način boste ustvarili zaščitno plast med lasmi in slano vodo ali klorom. Ko pridete iz vode, izperite lase čimprej, da ostranite z las ostanke izdelka. Če plavate pogosto in opazite na laseh zelen refleks, uporabite čistilni šampon (kot je Shampoo Three®), ki bo z las odstranil klor, minerale in neželene barvne reflekse ali Shampoo Two® za globinsko čiščenje las.

Vzdržujte barvo las
Osvežite barvo med dvema obiskoma v salonu z gloss storitvami, obnovo barve na korenu las ali poiščite novo blond nianso v vam najbližjem Paul Mitchell salonu. Izbirate lahko med različnimi belili (veganski) s katerimi lahko dosežete čudovite super blond odtenke, balayage barvanja ali pramene. Odkrijte, kako na pameten način prekriti sive lase z novimi CoverSmart permanentimi barvami (veganske) ter odkrijte nove, modne kolekcije The Demi barv, Bombshell Beiges.

Za več idej o izbiri za vas najbolj primerne barve, se posvetujte s svojim frizerjem Paul Mitchell.