Nega kodrastih las

V zadnjem času se je veliko govorilo o co-wash umivanju las in LOC metodi. Za kaj gre in za koga sta primerni? V nadaljevanju bomo odprli temo o umivanju in negi naravno kodrastih las.

Nega kodrastih las

Kaj je Co-Washing?
Co-washing je način umivanja las samo z balzamom. Odličen način umivanja kodrastih, slamnatih in suhih las, pri čemer se uporablja izdelek »co-wash«, kar označuje čistilni balzam, ki lepo umije lase med dvema »pravima« umivanjema s šamponom. Umivanje kodrastih, krepastih, valovitih las lahko lase pretirano izsuši in poškoduje obliko kodrov. Uporaba »co-wash« namesto šampona, 1 x do 2x na teden, pa pusti lase bolj mehke in lažje obvladljive.

 

Se lahko pri tem načinu umivanja kodrastih las uporablja navaden balzam?
V preteklosti je veliko ljudi uporabljalo balzam za lase in še vedno jih, čeprav navaden balzam ne umije las ter lahko povzroči neželen, večji volumen pričeske. Zato je pomembno, da se za namen »co-wash« umivanja uporabi za to namenjene izdelke, kot je Tea Tree Lavender Mint Moisturizing Cowash. Kremna formula, ki se ne peni, nežno umije lasišče ter pomaga obnoviti izredno pomembno navlaženost las. Lase naredi lažje obvladljive, zmanjša slamnat videz las ter jim daje sijaj, medtem ko jih nahrani in zaklene naravna olja v notranjost las.

Kako pa poteka »co-wash« umivanje las?
Najprej je potrebno lase dobro razčesati in jih nato popolnoma zmočiti. Na lase nanesite Tea Tree Lavender Mint Moisturizing Cowash tako kot bi to storili z navadnim šamponom ali balzamom. Vmasirajte večjo količino izdelka v lase in lasišče. Dobro izperite ter oblikujte pričesko. 

Kako pogosto uporabiti »co-wash« izdelek?
Co-wash način umivanja las je najbolj učinkovit med dvema rutinskima umivanjema las. Za najboljše rezultate lahko izmenično uporabljajte vaš najljubši Tea Tree šampon in co-wash izdelek, saj so le-ti zelo nežni in vlažilni. Co-wash izdelek lahko uporabite tudi večkrat.

Kdaj izbrati co-wash izdelek namesto navadnega šampona?
Nobene potrebe ni, da izključujete uporabo enega ali drugega izdelka. Co-wash je odlična rešitev za uporabo v kombinaciji z ostalimi Tea Tree šamponi. Uporaba obeh pa bo ustvarila popolno rutino umivanja las. V primerjavi z globinskim čiščenjem las z navadnim Tea Tree šamponom, co-wash deluje nežno na lasišče in daje pravo mero vlaženja in nege. Če uporabljate šampone Lavender Mint, Tea Tree Special ali Lemon Sage na tedenski ravni, lahko za vmesna umivanja uporabite Co-wash, ki bo nežno očistil lasišče ter poskrbel za nego suhih, krepastih oziroma slamnatih las. S tem boste lase naredili lažje obvladljive.

Kaj je LOC metoda?
Gre za posebno tehniko nalaganja izdelkov, ki pomaga kodrom zadrževati vlago. Količina uporabljenega izdelka naj bo prilagojena potrebam las, vrstni red nalaganja izdelkov pa mora ostati enak. Te metode za nego las si nismo izmislili mi, je pa zanimivo videti, kako se izdelki iz linije Tea Tree Lavender Mint lepo dopolnjujejo in omogočajo njeno realizacijo.

Kaj pomeni LOC?

L - balzam brez izpiranja (leave-in ), kot je Lavender Mint Leave-in Conditioning Spray
O - olje (oil) kot je npr. Lavender Mint Nourishing Oil
C - krema (cream) kot je npr. Lavender Mint Taming Cream

Katere so prednosti LOC metode?
Bazlzam brez izpiranja zagotavlja suhim kodrom vlago, olje in krema pa zaklenejo vlago v las. Če se metodo izvaja pravilno lahko kodrasti lasje dolgoročno pridobijo na vlažnosti.

Kako poteka LOC metoda?
Najprej lase umijte, jih razčešite in jih oddelite v štiri sekcije. Začnite z nanašanjem balzama brez izpiranja, nato na vsako sekcijo las nanesite olje in kremo. Količino izdelkov prilagodite dolžini in tipu las, nanos pa ponovite po celi glavi.

 

Več o izdelkih za nego suhih in kodrastih las si lahko preberete na tej povezavi