4 novoletne zaobljube za katere ni nikoli prepozno

Medtem ko se zdi, da je prvi dan novega leta idealna priložnost, da začnete na novo, je morda bolj realističen cilj narediti spremembo nekoliko pozneje v letu.

4 novoletne zaobljube za katere ni nikoli prepozno

Na srečo ni nikoli slab čas za produktivno spremembo. In kakšen je boljši dan za nov začetek kot današnji? Ali ste pripravljeni opustiti nekaj slabih lasnih navad? Tukaj so 4 novoletne zaobljube, ki jih lahko sprejmete vsak dan.



ZAČNITE ENOSTAVNO

Eden najboljših (in najpreprostejših) načinov za preprečevanje lomljenja las ne vključuje modne nove krtače. Biti morate le pozorni na to, kdaj si krtačite lase. Enostaven način, da ohranite lase razvozlane in zmanjšate lomljenje je, da lase skrtačite pred umivanjem – ne po njem. Lasje so najšibkejši, ko so mokri in bolj dovzetni za zapletanje. Če lase skrtačite po umivanju jih dejansko izpostavljate večjemu tveganju za lomljenje. Pred umivanjem las nežno počešite lase, tako bodo prameni na otip svilnato mehki in se ne bodo zapletli.

PONOVNO OCENITE SVOJO RUTINO NEGE LAS

Novo leto ponuja novo priložnost, da se posvetite svoji rutini nege las. Ali res uporabljate pravi šampon in balzam? Na splošno zdrava rutina nege las zahteva dobro ravnovesje vlage in moči. Prepričajte se, da svoje lase umivate z dobro mešanico obeh, sicer lahko prispevate k večji škodi. Preveč navlaženi lasje ali suhi lasje lahko povzročijo povečano lomljenje. Podobno lahko lasje, ki so preveč obdelani s krepilnimi proteini, posledično občutijo zmanjšano prožnost in povečano lomljenje. Če želite, da bodo vaši lasje videti čim bolje, jih poskusite umiti s krepilnim šamponom in vlažilnim balzamom – ali obratno – ali pa vsakič, ko si umivate lase, izmenjujte režim krepilne in vlažilne nege.



BODITE PRIJAZNI DO SVOJIH LAS

Odločite se, da boste letos s svojimi lasmi ravnali s spoštovanjem, ki si ga zaslužijo. Imate barvane lase? Tukaj lahko poiščete prave negovalne izdelke, ki so varni za vaš tip las. Se pogosto poslužujete toplotih pripomočkov za oblikovanje las, kot so ravnalec za lase, kodralik ipd.? Zavežite se, da boste postali redni uporabnik izdelkov za toplotno zaščito vaših las. Od losjonov, sprejev za lase in celo pene boste tukaj našli odlične pripomočke za oblikovanje in zaščito vaših las.



POSLOVITE SE OD RAZCEPLJENIH KONIC

Čeprav boste morda lahko začasno skrili svoje razcepljene konice z nekaterimi izmed vaših najljubših izdelkov za oblikovanje Paul Mitchell, je slaba novica ta, da so razcepljene konice nepopravljiva težava – in dlje ko jih boste imeli, več opustošenja boste na koncu povzročili svojim lasem. Ko se las enkrat razcepi, se bo cepljenje to le še nadaljevalo in nepopravljivo poškodoval vaš razcepljeni pramen. Torej, prenehajte. Edina prava rešitev za vašo težavo z razcepljenimi konicami je striženje. Obiščite svojega stilista Paula Mitchell, ki vam bo lahko pomagal oživiti pramene in vas prikupno postrigel nad vašo najvišjo točko cepitve. Da bi preprečili prihodnje razcepljene konice, bodite prijazni do svojih las – vedno uporabljajte izdelke za zaščito pred toploto, lase nežno posušite z brisačo in si las ne umivajte preveč pogosto.