Ravnalci za lase

Vsi ravnalci za lase niso enaki. Včasih jim rečemo ravnalci za lase ali likalnik za lase, njihove ravnalne plošče pa so lahko iz keramike ali titana ter različnih velikosti.

Ravnalci za lase

Omogočajo ustvarjanje različnih pričesk, od svilnato gladkih do romantičnih in sproščenih valov. Kako izbrati pravi pripomoček? V nadaljevanju si preberite nekaj osnovnih navodil, kako izbrati vam najbolj primeren ravnalec za lase.

KERAMIČNE ALI IZ TITANA?

Pri izbiri materiala ne gre le za osebne preference. Izbrati morate material, ki bo najbolj ustrezal tipu vaših las in potrebam oblikovanja.
Keramične ravnalne plošče pripomočkov Paul Mitchell® Pro Tools™ se enakomerno segrevajo in predstavljajo le minimalno tveganje za poškodbe las s toploto. Odlikuje jih ionska tehnologija, ki pomaga pri zmanjševanju krepastega videza las, zagotavlja pa zdrave in sijoče lase.
Premium izotermične ravnalne plošče pri ravnalcih linije Neuro® lahko dosegajo še višje temperature in s tem ravnajo tudi zelo debele oziroma teksturirane lase. Titan je dobro poznan tudi po svoji sposobnosti, da ohranja enakomerno porazdelitev toplote med oblikovanjem las.

VELIKOST JE POMEMBNA

Izberite najbolj primerno velikost ravnalnih plošč za vaš tip las in pričesko, ki jo želite oblikovati.

1.5" (3,8 cm) XL velikost ravnalnih plošč je odličen za ravnanje dolgih, debelih in krepastih las ter za ravnanje debelejših sekcij v krajšem času.

1.25" (3,1 cm) Standardna velikost ravnalnih plošč, ki ustreza vsem tipom las ter zagotavlja odlične končne rezultate in gladek videz.

1" (2,5 cm) Manjše ravnalne plošče, vendar vsestransko uporaben ravnalec za oblikovanje kodrov ter ravnanje manjših sekcij las.

NAVIJTE LASE

Nekateri ravnalci za lase, kot sta Express Ion Smooth®+ 1.25" in Neuro® Smooth 1.25", imajo  poševne in zaobljene robove, ki preprečujejo, da bi na konicah las ostali vidni robovi.

Nekateri ravnalci za lase, kot sta Express Ion Style®+ 1" in Neuro® Style 1" imajo prav tako poševne robove, ki pa so v celoti nekoliko zaobljeni in zagotavljajo oblikovanje valov in kodrov.

DVIGNITE TEMPERATURO

Ugotovite, katera je najbolj primerna temperatura na ravnalcu za oblikovanje vaših las.

NASTAVITEV TEMPERATURE

TIP LAS

121-143°C

Šibki, zelo tanki

143-166°C

Tanki

166-188°C

Srednje debeli

188-210°C

Debeli

210°C-232°C

Krepasti, zelo debeli (samo za profesionalno uporabo)

 

KAKO UPRAVLJATI S TOPLOTO

  • Kot glavno pravilo velja, da bolj kot so lasje tanki, nižjo temperaturo je potrebno nastaviti na pripomočku.
  • Pred toplotnim oblikovanjem las je potrebno nanje vedno nanesti izdelek za toplotno zaščito, kot npr. Neuro™ Protect ali Paul Mitchell® Hot Off The Press®