Kako očistiti frizerske pripomočke

Se je na tvojem ravnalcu za lase zasušilo oblikovalno sredstvo ali se je v sušilcu nabral prah?

Kako očistiti frizerske pripomočke

Pravilno ter redno umivanje frizerskih pripomočkov je ravno tako pomembno kot menjava olja v avtu oziroma čiščenje filtra pri sušilnem stroju. Preberi si kako hitro in enostavno zaščititi tvojo investicijo ter si vnaprej zagotoviti odlične dni za oblikovanje las.

 

Sušilci za lase

Zračniki sušilca za lase omogočajo zraku, da potuje skozi motor ter nadzorujejo in preprečujejo, da bi se ta pregrel; filtri ujamejo prašne delce, lase ter ostanke izdelkov, ki bi se drugače nabrali v kopalnici ali drugem prostoru. Tedensko čiščenje zračnikov in filtra sušilca bo pomagalo ohraniti motor ter vzdrževati čist in enakomeren pretok zraka.

Navodila:

  1. Izklopite sušilec.
  2. Obrnite zračnik in ga odprite.
  3. Operite vmesni prostor ter pokrovček filtra pod toplo vodo. Razstavljene dele popolnoma posušite na zraku.
  4. Z vlažno krpo ter neuporabljeno zobno ščetko očistite ves prah s filtra. Pustite, da se deli popolnoma posušijo na zraku.

PRO NASVET: Uporabite vakumsko sesalno šobo, da posrkate umazanijo ter prah.

 

Ravnalci ter kodralniki las

Čist ravnalec in kodralnik las je ključnega pomena za dosego profesionalnih rezultatov. Redno umivanje cevke kodralnikov ter ravnalnih plošč ravnalcev za lase in odstranjevanje ostankov oblikovalnih sredstev, bo ohranilo pripomoček v odličnem stanju še dolgo.

Navodila:

  1. Izklopite ravnalec za lase.
  1. Očistite ravnalec z vodo in krpo. Pazite, da ne boste pri čiščenju uporabljali močnih čistilnih sredstev ter sprejev saj lahko le-ti pustijo sledi na pripomočkih, ki niso združljive z visokimi temperaturami.
  2. Čiščenje ponovite enkrat tedensko.

 

PRO NASVET: Pri trdovratnih madežih, pustite vklopljen pripomoček na najnižji temperaturi ter ga počasi, z vlažno krpo iz mikrovlaken, obrišite.

Glavniki in krtače

Znebite se ostankov las na glavnikih in krtačah ter poskrbite za higieno ter optimalno drsenje skozi lase.

Navodila:

  1. Očistite ostanke las.
  2. Umijte krtače in glavnike s čistilnim šamponom (preizkusite Shampoo One® , ki ga odlikuje nežna a učinkovita formula).
  3. Posušite jih na zraku ali s sušilcem.

 

PRO NASVET: Odstranjevanje odpadlih las lahko poenostavite s škarjami. Ostanke las previdno prestrizite med ščetinami krtače. Pazite, da pri tem ne poškodujete ščetin krtače.