PRIPRAVITE LASE NA ZIMO

Izpostavljenost las sončnim žarkom (ki so v hribih lahko prav tako intenzivni kot na morju) v kombinaciji z razsajanjem vetra, snegom, dežjem in ledeno hladnimi pogoji lahko skupaj ustvarijo resnično nekaj slabih zimskih dni za naše lase.

PRIPRAVITE LASE NA ZIMO

Poskrbite za tip-top lase s temi malimi nasveti.

Recite ADIJO suhim lasem

Enkrat na teden privoščite vašim lasem globinsko nego, da obnovite izgubljeno vlago. Poiščite ključne sestavine kot so esencialne maščobne kisline in vlažilne sestavine, ki poživijo in obnovijo lase. Kot alternativo lahko uporabite olje za lase, potem ko ste lase umili. To je kot tekoče zlato za dehidrirane ali barvane lase. Lahko se ga uporabi tudi na vlažnih laseh pred sušenjem ali na suhih laseh za umiritev krepastih, letečih las.

Ustavite naelektrenost

Ne glede na to ali skrivate lase pod toplo, prijetno volneno kapo ali pogumno kljubujete vremenskim razmeram brez pokrivala se lahko spopadete z naelektrenimi lasmi kar z izdelki za termično zaščito las. Popršite na suhe lase pred uporabo toplotnih pripomočkov in s tem brzdajte neželene leteče lase.

Manj je več

Umivajte si lase minimalno, recimo, dva do trikrat na teden. To bo pomagalo, da se lasje ne bodo pretirano izsušili. V kolikor pa boste imeli občutek, da vseeno potrebujete osvežitev las, poskusite šampon za suho umivanje las in premostite čas med enim in drugim umivanjem.

Vzdržujte nego

Redno striženje las bo pripomoglo k zdravemu stanju las med zimskimi meseci. Obiščite vašega frizerja na vsakih 6 do 8 tednov za rahlo striženje konic, kar bo zmanjšalo možnost nastanka suhih, razcepljenih konic.

 

NAPISALA: BARBARA BREKKE,  digitalni mediji JPMS