Kako in kdaj uporabljati čistilne šampone

Kako pogosto bi bilo potrebno uporabljati čistilne šampone? Se lahko takšne šampone uporablja na barvanih laseh? V nadaljevanju vam bomo povedali vse, kar morate vedeti o čistilnih šamponih.

Kako in kdaj uporabljati čistilne šampone

Kako pogosto bi bilo potrebno uporabljati čistilne šampone?

Povprečno bi bilo potrebno uporabljati čistilne šampone enkrat ali dvakrat na mesec. Če pa uporabljate veliko izdelkov za oblikovanje pričeske ali imate trdo vodo, bi bilo priporočljivo uporabljati čistilne šampone tedensko. Vsekakor z uporabo čistilnih šamponov ne gre pretiravati, saj lahko lasišču odvzamejo vse maščobe, ki ohranjajo lase zdrave. Frizerji navadno priporočajo uporabo čistilnih šamponov pred nanosom negovalnih mask zato, da se z lasišča najprej odstrani vse nečistoče, ki bi lahko ovirale prehajanje lasnih mask in drugih tretmajev v las. Osebe, ki redno zahajajo v bazene bi morali uporabljati čistilne šampone bolj pogosto, da bi s tem preprečili nastanek zelenih odtenkov na lase zaradi klora.

Kako uporabljati čistilne šampone?

Umivanje las s čistilnimi šamponi se ne razlikuje od umivanja las z navadnimi šamponi. Vseeno pa je pri tem potrebno upoštevati nekaj stvari…

- Več šampona nanesite na vrh glave, kjer se nabira največji del nečistoč. Šampon pustite delovati nekaj minut, da raztopi izdelke ter ostanke izdelkov za oblikovanje las. Dobro izperite ter nanesite globoko vlažilen balzam, kot je Paul Mitchell® Super-Charged Treatment®.

 

Lahko čistilne šampone uporabljamo tudi na barvanih laseh?

Lahko. Uporaba čistilnega šampona, kot je Paul Mitchell® Shampoo Two®, lahko barvanim lasem celo koristi, vendar je pri uporabi potrebno upoštevati, da se čistilnega šampona ne uporablja v prvem tednu po storitvi barvanja las, saj lahko povzroči hitrejše bledenje barve.

Kateri čistilni šampon je najbolj primeren?

Če uporabljate izdelke za oblikovanje las je za vas bolj primeren Paul Mitchell® Shampoo Two®, ki globoko očisti lase ter odstrani ostanke kozmetičnih izdelkov. Zelo primeren je tudi za mastne lase, saj zmanjša nastanek maščob na laseh, ti pa sčasoma postanejo manj mastni.

Če se redno ukvarjate s plavanjem je za vas najbolj primeren Paul Mitchell® Shampoo Three®, ki globoko očisti lase ter z njih odstrani klor, železo in druge minerale, ki lahko lasem dajo zelen odtenek. Prav tako z las učinkovito spere nečistoče, jih okrepi ter zmanjša nastanek maščob.

Več o čistilnih izdelkov blagovne znamke Paul Mitchell® si lahko preberete tukaj.

 

#Paul Mitchell #Paul Mitchell Clarifying Shampoos #Paul Mitchell Shampoo Two #Paul Mitchell Shampoo Three #Paul Mitchell Super-Charged Treatment