Kako: Zaščititi in pripraviti lase na oblikovanje s toplotnim pripomočkom

Zaščita in priprava las na oblikovanje s toplotnim pripomočkom je eden najbolj pomembnih korakov pri oblikovanju vaših las.

Kako: Zaščititi in pripraviti lase na oblikovanje s toplotnim pripomočkom

Izdelki, kot so laki za toplotno zaščito in primerji za zaščito las pred toploto pripomočkov, bodo vaše lase zaščitili pred poškodbami, ki jih toplota lahko povzroči na laseh. Preden vklopite sušilec, ravnalec za lase ali kodralnik pa si preberite spodnji članek.

NAJPREJ TOPLOTNA ZAŠČITA IN PRIMER
Ne posegajte po ravnalcu za lase, kodralniku ali sušilcu za lase ne da bi lase prej pripravili z najboljšimi izdelki za toplotno zaščito.

NAJBOLJŠI ZA OBLIKOVANJE SUHIH LAS
Paul Mitchell® Hot Off The Press® Thermal Protection Hairspray z izvlečki pridobljenimi iz olupkov riža ustvari lahko pregrado med lasmi in toplotnim pripomočkom. Izvlečki pšeničnih beljakovin poskrbijo za krepitev las. Nasvet: Nanesite dvakrat. Najprej pred uporabo toplotnega pripomočka, da lase zaščitite pred poškodbami, ki jih lahko povzroči toplota, nato pa še po oblikovanju pričeske.

Neuro™ Protect HeatCTRL® Iron Hairspray nudi s HeatCTRL® tehnologijo napredno toplotno zaščito in znižuje količino prenesene toplote s pripomočka na koren las, vse do konic. Nasvet: Ustvarite dobro podlago za toplotno oblikovanje tako, da lase umijete s šamponom Neuro™ Lather HeatCTRL® Shampoo in negovalcem Neuro™ Rinse HeatCTRL® Conditioner.

NAJBOLJŠI ZA OBLIKOVANJE VLAŽNIH LAS
Neuro™ Prime HeatCTRL® Blowout Primer odlično pripravi lase na sušenje s pomočjo HeatCTRL® tehnologije, ki znižuje količino prenesene toplote med sušenjem od korena, vse do konic. Nasvet: nanesite pred sušenjem, da zaščitite lase pred toplotnimi poškodbami.

Awapuhi Wild Ginger® MirrorSmooth® High Gloss Primer pripravi lasno povrhnjico na gladek, sijoč videz. Vsebuje KeraReflect®, edinstveno mešanico, ki vsebuje bogato abesinsko olje in zaščitne sestavine, ki lasem povrnejo vlago, sijaj ter zaščitijo lase pred zunanjimi dejavniki. Nasvet: Uporabite na čistih, vlažnih in valovitih laseh, da jih pripravite na gladek videz.

KAKO ZAŠČITI LASE PRED TOPLOTNIMI POŠKODBAMI
Ko ste uporabili pravilne izdelke za zaščito pred in po oblikovanju pričeske, vam podajamo še naslednje nasvete, kako se spoprijeti s poškodbami, ki jih povzročijo toplotni pripomočki.

LASE DELNO POSUŠITE NA ZRAKU
Lase delno posušite na zraku preden jih začnete sušiti s sušilcem. Na ta način boste skrajšali čas izpostavljenosti las toploti ter tako zmanjšali možnost poškodb. Lahko uporabite tudi izdelek, ki skrajša čas sušenja, kot je najbolje prodajani Paul Mitchell® Super Skinny® Serum.

IZBERITE NAJBOLJ PRIMERNO NASTAVITEV
Na splošno se za tanke lase priporoča nižja temperatura. Pomembno je, da izberete pravilno temperaturo za vaš tip las.

TEMPERATURA

TIP LAS

121-143°C

Šibki, zelo tanki

143-166°C

Tanki

166-188°C

Srednje debeli

188-210°C

Debeli

210°C-232°C

Krepasti, Zelo debeli (samo za profesionalno uporabo)

 

UPORABITE ŠOBE NA SUŠILCU
Šobe na sušilcih omogočajo, da je pretok zraka direkten ter nudi večji nadzor nad toploto in pretokom zraka med sušenjem. Difuzor pa razprši zračni pretok ter je primeren za bolj šibke lase. 

 

Tedensko: Neuro™ Repair HeatCTRL® Treatment obnovi in ščiti lase pred vsakodnevnim toplotnim oblikovanjem. Bogata formula povrne vlago ter pusti lase gladke, navlažene in sijoče.

Ponoči: Neuro™ Restore HeatCTRL Overnight Repair Leave-In Treatment pomaga obnoviti lase ponoči. Obnovitven maska za lase obnavlja lase s pomočjo tehnologije HeatCTRL® , obnovi vlago ter zgladi lase in zapre kutikulo ter pomaga zaščititi lase pred nadaljnjimi poškodbami.

 

Oglejte si video predstavitve oblikovanja različnih tipov las v poglavju Virtualni stilist.