KAKO: Negovati blond lase

Ne glede na to, ali ste se odločili za platinasto, zlato ali medeno blond barvo, potrebovali boste odlične izdelke, da boste ohranili sijočo blond barvo.

KAKO: Negovati blond lase

Naši strokovnjaki se strinjajo: Zlato pravilo pri blond barvi je sčasoma pridobiti si svetlejšo barvo in tako preprečiti poškodbe las. Ko enkrat dosežete želen odtenek, ohranjajte svetlo barvo las svežo in lepo s pravimi izdelki ter naslednjimi nasveti za nego las.

Izberite pravi šampon in balzam:
Svetujemo uporabo Forever Blonde Shampoo in Forever Blonde Conditioner, oblikovana predvsem za nego in zaščito blond las. V izogib neželenim odtenkom na blond laseh, belih ali srebrnih tonov, uporabite izdelke v vijolični embalaži enkrat oziroma dvakrat na teden. Linija Paul Mitchell Platinum Blonde vsebuje vijolično barvilo, ki pomaga izničiti neželene tople odtenke, medtem ko naredi lase mehke, naravnim blond ali barvanim blond lasem pa da sijaj.

Ohranite lase navlažene:
Če niste naravna blondinka, to pomeni, da so vaši lasje poškodovani in dehidrirani. Negujte in nahranite jih z dnevnim negovalnim izdelkom. Forever Blonde Dramatic Repair obnavlja lase in zaklene lasno povrhnjico z vlažilno sestavino, ki vsebuje KerActive beljakovine, oleosome žafranike in olje makadamije.

Zaščitite lase pred toploto:
Pripomočki za oblikovanje las so predvsem škodljivi za pobarvane blond lase. Lase je dobro termično zaščititi z izdelki Neuro line. 

Zaščitite lase pred sončno svetlobo:
Kape in rute so najboljša takojšnja zaščita las, vendar pa če bodo lasje dolgo izpostavljeni direktni sončni svetlobi, uporabljajte tudi zaščitna sredstva z UV filtri. Eden takšnih je Color Protect Locking Spray.

Zaščitite lase pred vodo:
Nanesite svoj najljubši balzam preden se potopite v bazen ali morje ter s tem ustvarite pregrado med lasmi in slano oz. klorirano vodo. Ko pridete iz vode, čimprej izperite lase in se s tem izognite ostankom balzama. Če redno plavate in opazite zelen odtenek na laseh, uporabite čistilni šampon (kot je npr. Shampoo Three) in se znebite neželenih refleksov.

Naj vaša barva traja dlje:
V času med dvema barvanjema lahko barvo osvežite na dva načina: v salonu s storitvijo za dodajanjem sijaja ali na domu z izdelkom Color Craft - prilagodljiv ter personaliziran barvni negovalni sistem za osvežitev barv, ki vam ga vaš frizer pripravi za vas.