Za zdrave in lepe lase

Začetek leta je čudovita priložnost za nove, sveže odločitve in manjše spremembe, ki jih je mogoče, prav zaradi tega ker so manjše in zato bolj realne, sprejeti in uresničiti.

Za zdrave in lepe lase

Roko na srce, nikoli ni napačen čas za produktivne spremembe. In kdaj, če ne danes, je najbolj primeren čas, da začnemo premikati stvari na boljše? Ste pripravljeni prekiniti z nekaterimi slabimi navadami, ki zadevajo nego in oblikovanje las? Navajamo vam 4 spremembe, ki jih lahko udejanjite vsak dan.

 

Naj bo začetek sproščen

Najboljši in obenem najpreprostejši način za preprečevanje lomljenja las ne zahteva nove krtače ali posebnih izdelkov. Posvetite več pozornosti temu, kdaj krtačite lase. Eden od preprostejših načinov za ohranjanje razčesanih las ter zmanjševanje lomljenja las je ta, da jih razčešete pred umivanjem in ne za tem.  

Lasje so šibkejši ko so mokri ter bolj nagnjeni k vozlanju. Zato, če jih razpletate po umivanju in ko so mokri, jih bolj izpostavljate lomljenju. Nežno razčešite lase preden jih umijete. Tako si boste zagotovili, da bodo vaši lasje bolj mehki in lažje jih bo razčesati.

Spremenite rutino pri negi in oblikovanju las

Novo priložnost ponudite tudi vaši rutini nege in oblikovanja las. Uporabljate primeren šampon in balzam za lase?

Tukaj vam ponujamo popoln vodnik v glavnem pa uravnotežena rutina nege in oblikovanja las zahteva uravnoteženost vlažnosti in moči. Zagotovite svojim lasem dobro kombinacijo obojega sicer lahko lasem povzročite dodatno škodo. Suhi lasje, če jih pretirano vlažite, lahko postanejo še bolj nagnjeni k lomljenju. Prav tako lahko tudi lasje, ki jim dajete preveč krepilnih beljakovinskih sestavin, izgubijo na elastičnosti ter se posledično bolj lomljivi.

Za ohranjanje lepih in zdravih las jih umivajte s krepilnim šamponom ter vlažilnim balzamom ali obratno. Pri umivanju las lahko izmenično uporabljate izdelke za krepitev in vlaženje.

Bodite prijazni do svojih las

Lase spoštujte. Imate barvane lase? Bodite ponosni na njih ter jih s pomočjo svojega frizerja primerno negujte. Poiščite primerne izdelke za barvane lase.

Pogosto uporabljate toplotne pripomočke za oblikovanje las?

Postanite tudi reden uporabnik izdelkov za zaščito las pred toploto. Izbirate lahko med losjoni, spreji, penami za zaščito las pred toplotnim oblikovanjem ter izberite najbolj primeren in kvaliteten pripomoček za oblikovanje las. Na voljo so vam pripomočki iz linije Neuro™ ali Paul Mitchell®.

 

Poslovite se od dvojnih konic

Čeprav začasno, a uspešno prikrivate dvojne konice s katerim od priljubljenih Paul Mitchell izdelkov za oblikovanje las, je slaba novica ta, da so dvojne konice nerešljiv problem. Dlje kot jih zakrivate, več škode povzročate vašim lasem. Ko je las enkrat razcepljen, se bo poškodba lasu samo nadaljevala. Zato je edina rešitev pri dvojnih konicah ta, da jih ostrižete. Obiščite svoje Paul MItchell frizerja, ki vam bo uspel oživiti lase ter vas lepo ostrigel na točko, kjer se je las razcepil. Za nadaljnjo preventivo pred razcepljenostjo konic las uporabljajte zaščitna sredstva, ki lase ščitijo pred toploto. Lase nežno osušite z brisačo ter las ne umivajte prepogosto.

Želite še več nasvetov, kako negovati lase? Povprašajte vašega Paul Mitchell frizerja.

 

#Paul Mitchell #Neuro #Paul Mitchell How-To #Neuro How-To #How-to