Ukoreninjeni v zeleno

Posadite drevo in zasadite nov gozd skupaj z izdelki Tea Tree. Paul Mitchell ponosno podpira Reforest'Action, okoljevarstveno organizacijo, ki pomaga saditi nova drevesa širom po svetu, na področjih, kjer je to najbolj potrebno. Pobuda Tea Tree Ukoreninjeni v zeleno se je zavezala, da bo:

 • Posadila 1 milijon dreves do konca leta 2022
 • Ohranjala deževni gozd in kalifornijske gozdove z namenom zagotavljanja zaščite okolja
 • Pomagala upočasniti klimatske spremembe z izničenjem 150.000 ton CO2 skozi življenjsko dobo novo posajenih dreves
 • Pomagala lokalni ekonomiji s povečanjem dohodkov z uporabo in predelavo sadežev drevesa Maya Nut (drevo Ramon) in kakavovca.
 • Pomagala ustvarjati rodovitno zemljo in s tem povečala zaščito prsti, kar posledično izboljša življenjsko dobo rastlin
 • Učila otroke o tem, kakšno vlogo imajo drevesa in gozdovi v njihovem vsakdanjem življenju

 

BORIMO SE PROTI PODNEBNIM SPREMEMBAM Z DREVESI

Krčenje gozdov prispeva h globalnemu segrevanju in je vzrok za približno 15% emisij toplogrednih plinov. V obdobju njihovega življenja bodo drevesa, ki jih zasajujemo, izničila 28.333 ton CO2 iz našega ozračja.

Drevesa tam, kjer je najbolj potrebno

Drevesa sadimo na naslednjih treh področjih:

icon image of california

Kalifornija

Gozd Stanislaus National Forest

Leta 2013 je v požaru v Sierri Nevadi v Kaliforniji pogorelo več kot 100.000 ha.

icon image of peru

Peru

San Martin

Pokrajina San Martin v Peruju je dom veliko rastlinam in živalskim vrstam, se v zadnjih letih hitro krči zaradi drvarskih del, miniranja, kmetijstva in velikega priliva priseljencev.

icon image of haiti

Haiti

Na Haitiju, kjer je krčenje gozdov resen okoljski problem. Zaradi krčenja hozdov pride do erozije tal, ocenjeno je, da se je 702.846 m2 vrhnje plasti zemlje izpralo stran in poškodovalo nasipe, namakalni sistem, ceste in obalni morski ekosistem.

ZDRAVIMO ZEMLJO, POMAGAMO LJUDEM

Organizacija Reforest'Action je izbrala drevo Maya Nut za pogozdovanje v Peruju. Drevesa bodo posajena s strani lokalnih skupnosti, ki bodo sčasoma pridelale, tržile in tudi jedle sadež tega drevesa. Odrasla drevesa oz. približno 0,01 km2 površine zasajenih dreves lahko zagotovi 15.000 $ dohodkov na leto, poleg tega pa izničijo ogljikov dioksid v zraku, kar pomaga pri reševanju podnebnih sprememb.

Na Haitiju se je organizacija Reforest'Action zavezala zasajevanju kakavovca, ker njegove plodove kupujejo kmetje po overjeni pravični ceni in ga nato izvažajo proizvajalcem visoko kakovostne čokolade, kar ustvarja dodatne dohodke. To pa posledično pomaga staršem bolje nahraniti svoje otroke in plačevati šolnine in pripomočke za šolo. Poleg tega pa bodo posajena drevesa pomaga pri reševanju podnebnih sprememb.

O DREVESU MAYA NUT

 • Odraslo drevo Ramón ali Maya nut (Brosimum alicastrum) lahko zraste do 40 m v višino in več kot 2 m v premeru.
 • Semena/sadeži drevesa, ki imajo okus po lešnikih, listje, cvetovi in popki so najbolj priljubljena hrana kar 85% tropskih ptic in sesalcev, kot so vriskači (južnoameriška opica z oprijemljivim repom).
 • Drevesa Maya nut so ključna rastlinska vrsta za zaščito biotske raznovrstnosti v tropskih predelih.

O KAKAVOVCU

 • Drevesa kakavovca bodo pomagala obnoviti južni del haitijskega gozda, ki ga je dramatično poškodoval orkan Matthew oktobra leta 2016.
 • Drevesa pomagajo zmanjševati nevarnost plazov, preprečujejo izsušitev rek in prispevajo k ohranjanju lokalne biotske raznovrstnosti.